Kampüs Sözlük ve Üniversite Kulüpleri

Kampüs Sözlük ve Üniversite Kulüpleri

Kampüs Sözlük Topluluklara Ne Sunuyor 

Kampüs Sözlük üniversite topluluklarının öğrencilerine en iyi şekilde fayda sunabilmesini sağlıyor. Bunu yaparken platform üzerinden oluşturulan etkinlik otomasyonu sistemini, bunun içinde de karekod ile doğrulama, quiz yani mini sınav ile doğrulama veya kod oluşturarak doğrulama gibi yöntemleri kullanır.  

Bu sayede Kampüs Sözlük kullanan üniversite kulüpleri veya toplulukları öğrencilerini sisteme üye olmalarını ve topluluklarını takip etmelerini talep edip öğrencileri platforma dahil ettikten sonra etkinliklerini sistemden oluşturabilirler.  

Bahsedilen 3 yöntemle teyit edebilir ve teyidi başarılı şekilde gerçekleştiren öğrencilere otomatik olarak ismine özel sertifika gönderebilir ve bu sertifika gönderme işleminde öğrencilerin isimlerini manuel olarak yazmaz, etkinliğe katılan öğrencileri herhangi bir yere aktarmaz ve sertifika tasarımı oluşturmakla vakit kaybetmez.  

Çünkü bunların tamamını Kampüs Sözlük otomatik olarak topluluklara sunmaktadır. Bunun yanı sıra öğrenciler etkinliklere katılırken her seferinde form doldurmakla vakit kaybetmezler. Ancak yönetim bu katılımcıları her etkinliğe özel tek te izleyebilir ve detaylara hakim olabilir.  

Birçok manuel yapılan işlemi; öğrenci kaydı, form doldurma, sertifika hazırlama, mail toplama, veri transferi ve depolaması, kullanıcı yönetimi gibi çokça işi otomatik ve en kolay kullanıma sahip şekilde tüm Türkiye’deki üniversite kulüpleri ve topluluklarına tamamen ücretsiz ve kısıtlamasız şekilde sunar. 

Kampüs Sözlük Nasıl Kullanılır

Ne için kullanmak istediğinizi seçelim. Ders notlarına erişmek, ders notu satmak, iş bulmak, iş ilanı yayımlamak, topluluk olarak sayfa açmak, gibi çeşitli fonksyionlar mevcuttur. Endişelenmenize gerek yok kullanımı çok kolay. Üye olun > anasayfada karşınıza açılan konular çıkacaktır.  

Biraz aşağı kaydırırsanız kategorilerle birlikte her kategoriye ait alt kategorileri de görüntüleyebilirsiniz. Bu kısma geçerken de “Daha Fazla Göster” butonu mevcut. Açılan konuların devamını görmek için bu butonu kullanabilirsiniz. Aşağıdaki kategorilerden de konu açabilirsiniz. Yapmanız gereken kategoriye tıklamak, alt kategori seçmek, eğer açmak istediğiniz konuya ait alt kategori yoksa geneli seçerek konu açma butonuna basmanız ve konu başlığı girdikten sonra detay kısmında açacağınız konuya dair içeriği eklemeniz yeterlidir.  

Resim eklemek için resim butonu, dosya eklemek için ders notu vs. Dosya ekle butonu gibi çeşitli fonksiyonlar da bulunuyor. Bu şekilde konu açabilirsiniz. Peki üniversite kulüplerinin açtıkları etkinliklere katılma nasıl olur ? 

Etkinliklere Nasıl Katılınır 

Kampüs Sözlük üzerinden kulüplerin açtıkları etkinliklere katılmak için öncelikle platforma üye olmalı ve topluluklar kısmındaki topluluklardan üye olmak istediğiniz topluluklara üye olmalısınız.  

Üye olduktan sonra eğer üye olduğunuz kulüp bir etkinlik açarsa Kampüs Sözlük sitesine girdiğinizde bir bildirim alacak ve görüntülediğinizde “Katıl” butonu ile katılabileceksiniz.  

Etkinlik salonuna gittiğinizde ise topluluk yönetimi sizin sertifika alabilmeniz için 3 farklı doğrulama yönetiminden birini seçer ve doğrulama başlatır. Bunlar karekod, soru ile doğrulama ya da kod girerek doğrulama olacaktır.  

Etkinlikte oturuma ait doğrulama başlatıldığında sayfanızı yenileyin ve doğrulama için kullanılan yöntem ile uygulayarak devam edin. Eğer karekod yöntemi kullanılmışsa cep telefonunuzdan kamerayı ya da QR okuyucuyu açın ve sahnede yansıtılan karekodu okutun.  

Bunu her oturum için yapabilirsiniz ve topluluk yönetiminin belirlediği oturum sayısından doğrulamaları başarıyla tamamlarsanız etkinliğe ait sertifikanız hesabınızda yani Kampüs Sözlük profilinizde “sertifikalarım” kısmından etkinliğe ait kazandığınız sertifikanızı görüntüleyebilirsiniz. 

Kampüs Sözlük’ün Sunduğu Faydalar 

Kampüs hayatı, öğrenci toplulukları ve etkinlikleriyle dolu dinamik bir yapıya sahiptir. Ancak bu yoğunluk içerisinde bilgiye ulaşmak, etkinliklerden haberdar olmak ve öğrencilerin birbirleriyle etkili bir şekilde iletişim kurması bazen zorlu olabilir. Tam da bu noktada Kampüs Sözlük devreye giriyor ve öğrenciler için birçok fayda sağlıyor: 

Etkinlik Katılımını Kolaylaştırma

Kampüs Sözlük, öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen etkinliklerin duyurulmasını ve katılımın organize edilmesini kolaylaştırır. Dijitalleşen dünyada, bir etkinliğe katıldığınızı doğrulamak ya da etkinlik katılım belgesi almak bazen sıkıntılı olabilir. Kampüs Sözlük, bu süreci dijital olarak yönetir ve katılımınızı hızla doğrular, aynı zamanda sertifikaları otomatik olarak üretir. 

Farklı İlan Kategorileri

Kampüs Sözlük, sadece etkinliklerle sınırlı kalmaz; iş fırsatları, ikinci el eşya ilanları, kitap ve film önerileri, ev arkadaşlığı ya da ev ilanları gibi birçok kategoride öğrencilere geniş bir yelpaze sunar. Öğrenciler bu platformda ihtiyaçlarına uygun ilanları bulabilir ya da kendileri paylaşım yapabilirler. 

Üniversiteler Arası İletişim Ağı

Kampüs Sözlük, her üniversite için ayrı bir forum sayfası sunarak öğrencilere kendi üniversiteleri içinde ya da diğer üniversitelerdeki öğrencilerle iletişim kurma imkânı tanır. Bu sayede hem bilgi paylaşımı artar hem de farklı üniversitelerdeki öğrencilerin deneyimlerinden yararlanmak kolaylaşır. 

Katkı Sağlayan Fırsatlar

Kampüs Sözlük, platforma katkı sağlayan öğrencilere çeşitli fırsatlar sunar. İlanlar paylaşmak, moderasyon ekibinde yer almak ya da etkinliklerin yönetimine katkıda bulunmak, öğrencilerin hem kampüs içinde daha aktif bir rol almasını sağlar hem de kariyerleri için birer deneyim kazanmalarına yardımcı olur. Bunu da freelance işlerle destekler ve tecrübesizliğe bağlı işsizliğin azalmasında rol oynar. 

Kampüs Sözlük, üniversite öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu birçok hizmeti bir araya getirerek hem kampüs yaşamını kolaylaştırıyor hem de öğrenci topluluklarının etkinlik ve duyurularını daha geniş bir kitleye ulaştırıyor. 

Kampüs Sözlük Etkinlik Yönetim Sistemi Nedir

Kampüs Sözlük Etkinlik Yönetim Sistemi, üniversite toplulukları için etkinlik yönetimini ve katılım süreçlerini kolaylaştıran bir dijital çözümdür. Bu sistem, etkinlik düzenleyicilerin katılımcıları takip etmesine ve katılımı dijital olarak doğrulamasına olanak tanır. 

Öğrenciler etkinliklere katılırken de form doldurmakla uğraşmazlar, topluluklar etkinlikleri için sertifika hazırlamakla vakit kaybetmezler, bunu yaparken de öğrenci bilgilerini çeşitli sistemlere aktararak yapmazlar ve tüm süreci otomatikleştiren bir yapıda kolay kullanıma sahip bir arayüz ile yönetme imkanı sunar. 

  • Etkinliklere katılan öğrenciler, bu sistem üzerinden katılım sertifikalarını otomatik olarak alabilir, böylece manuel işlemlerle uğraşmadan hızlı ve güvenilir bir şekilde süreç tamamlanır.  

Sistem, etkinlik duyurularını topluluk üyelerine ulaştırarak geniş kitlelere etkinlik hakkında bilgi verilmesine de olanak tanır. Ayrıca, öğrencilerin katıldıkları etkinlikleri portföylerinde gösterebilmeleri ve topluluk etkinliklerine daha fazla katılım sağlanması amacıyla tasarlanmış bir altyapı sunar.

Etkinlik Yönetim Sistemi Nasıl Kullanılır ? 

              • Bunun için Instagram sayfamızda yayımlanan kullanım videosunu incelemek için “BU LİNKE” tıklamanız yeterlidir. 
              • Etkinlik oluşturma butonu ile oluşturulur ve üyelere otomatik bildirim gider. Öğrenciler de kolayca takip ederek haberdar olur ve form doldurmadan katılır. 
              • Sertifikasyon süreci de buna bağlı otomatik ve kolay şekilde ilerler. 
              • Sertifika, Karekod ile doğrulama, Quiz ile doğrulama, Kod ile doğrulama modülleri dışında Kampüs Sözlük öğrencilere duyuru gönderme özelliğini de barındırır. 
              • Topluluk yönetimi öğrenciye iletmek istediği duyuruyu platformdan tek tuşla tüm üyelerine gönderebilir. 

                  Ek olarak kulüpler Kampüs Sözlük üzerinden konu açarak öğrencilerin bu konuyu okuyarak takipte olduğu topluluğun paylaşımını inceler.


                  Etkinlik Yönetim Sisteminin Faydaları Nelerdir

                  1. - Topluluklar etkinliklerde manuel olarak kayıt tutmazlar. 

                  1. - Topluluklar etkinlik duyurusu için her öğrenci ile iletişime geçmek zorunda kalmadan her üyesine bir tuşla ulaşabilir. 

                  1. - Topluluklar etkinlik sürecinde herkesin değil sadece hakedenin sertifika alması için Kampüs Sözlük’e özel oluşturulan teyit yöntemi ile hakedenin yani - - -- - doğru öğrenciyi tespit etme ve bunu en kolay şekilde dijital olarak teyit etme imkanı sunar. 

                  1. - Hakeden kişilere sertifikalarını otomatik olarak oluşturma ve eş zamanlı gönderme imkanı sunar.


                  Etkinlik Yönetim Sistemi Nasıl Kullanılır ? 

                  • Bunun için Instagram sayfamızda yayımlanan kullanım videosunu incelemek için “BU LİNKE” tıklamanız yeterlidir. 

                  • Etkinlik oluşturma butonu ile oluşturulur ve üyelere otomatik bildirim gider. Öğrenciler de kolayca takip ederek haberdar olur ve form doldurmadan katılır. 

                  • Sertifikasyon süreci de buna bağlı otomatik ve kolay şekilde ilerler. 

                  • Sertifika, Karekod ile doğrulama, Quiz ile doğrulama, Kod ile doğrulama modülleri dışında Kampüs Sözlük öğrencilere duyuru gönderme özelliğini de barındırır. 

                  • Topluluk yönetimi öğrenciye iletmek istediği duyuruyu platformdan tek tuşla tüm üyelerine gönderebilir. 

                  • Ek olarak kulüpler Kampüs Sözlük üzerinden konu açarak öğrencilerin bu konuyu okuyarak takipte olduğu topluluğun paylaşımını inceler.